Od doby, kdy jsme uvedli hnojiva CANNA Terra Vega a Flores, staly se nejpoužívanějšími hnojivy pro rašelinové substráty při pěstování rychle rostoucích rostlin. CANNA TERRA je přizpůsobená právě potřebám těchto rostlin.

V článku rozebereme, jak hnojiva kombinovat se substráty a dalšími produkty pro perfektní výsledky.

V průběhu vývoje hnojiv CANNA TERRA jsme se hodně zaměřili na interaktivní procesy, které existují mezi hnojivy a pěstebním médiem. Tak se podařilo vyladit hnojiva a substráty CANNA TERRA do symbiózy, která v průběhu celého cyklu zajišťuje ideální prostředí rostlinám.

Image
CANNA TERRA product family

Hnojiva CANNA Terra Vega a CANNA Terra Flores

Vývoj vitálních, mladých výhonků a bujný rovoj kořenů jsou znakem zdravého, rychlého růstu. Toto je základem pro dosažení výborných výsledků. Terra Vega obsahuje všechny nutriční složky potřebné pro tuto fázi vývoje. Terra Vega je univerzální hnojivo vhodné pro použití ve všech typech pěstebních směsí na bázi rašeliny.

Samozřejmě chcete i to, aby všechny nutriční složky v období rychlého kvetení byly okamžitě využitelné ve správném poměru. Z toho důvodu obsahuje Terra Flores všechny živiny, které rostlina v období květu potřebuje. V období kvetení se snižuje potřeba přijímat dusík právě tak, jak se zvyšují néroky na draslík a fosfáty. K preciznímu přízpůsobení se měnícím podmínkám obsahuje Terra Flores správná množství všech nezbytných stopových prvků.

Pěstební substráty CANNA TERRA

Chcete pro vaše rostliny dokonalé podmínky a ušetřit si starosti? Potom byste měli zvolit pěstební substráty CANNA společně s TERRA hnojivy. Dostupné jsou tři směsi:

Tyto směsi představují to nejlepší, co se týká struktury a předhnojení, hospodaření s vodou i stability pH. Jsou-li použity v kombinaci se speciálně vyvinutými hnojivy, jako jsou Terra Vega a Terra Flores, budete mít vynikající výsledky.

Terra Seedmix

Dobrý start je základem dokonalé úrody. To je důvod, proč CANNA vyvinula speciální směs pro klíčení a předpěstování semen. CANNA Terra Seedmix má stejnorodou strukturu a obsahuje také velmi čisté kokosové vlákno, čímž umožňuje semenům vyklíčit rychleji než na jiných pěstebních substrátech. To je důvod, proč je CANNA Terra Seedmix také vynikající směsí pro zakořenění řízků!

Terra Professional

CANNA Terra Professional je obohacený pěstební substrát, který splňuje nejpřísnější standarty RHP. Od ostatních substrátů se odlišuje tím, že je vyráběn z nejkvalitnějších rašelin a svojí čistotou a jemnou strukturou. CANNA Terra Professional je organický produkt se stejnorodou strukturou, je 100% přírodní a je zcela bez škodlivých virů a chorob. Jde o komplexní systém, kerý vytváří ideální podmínky pro téměř každý způsob pěstování vč. automatické závlahy.

Terra Professional Plus

CANNA Terra Professional Plus jde v kvalitě ještě dál. Směs je vyrobena 100% z organických surovin nevyšší možné kvality. Bílá rašelina je jednou ze špičkových ingrediencí a dále je přidávána protiplísňová stromová kůra jako kvalitnější substituce za perlit.

CANNA Terra Professional je obohacena o speciální výživné složky, které obsahují všechny prkvy potřebné v prvních týdnech růstu (takže nemusí být dodáváno žádné další hnojivo). Zároveň CANNA Terra Professional Plus urychluje růst a rozvoj kořenového systému, udržuje rostliny ve špičkové kondici a zvyšuje jejich odolnost proti nemocem a útokům škůdců.

Znalosti přináší úspěch! Přečtěte si také další články o pěstování v rašelině:

  • Jak úspěšně pěstovat v rašelinových substrátech
  • Rašelina a vše co o ní potřebujete vědět

Jak na ještě lepší výsledky v rašelině?

Možností je několik:

Předcházejte problémům

Ve právně fungujícím kořenovém systému budou některé kořínky odumírat a nové se tvořit. Mrtvé kořeny jsou ideálním prostředím pro tvorbu patogenů. Výsledkem toho je stres rostliny a růst se zpomalí. Vhodnou prevencí je CANNAZYM.

Enzymy obsažené v CANNAZYMU zajišťují rychlou přeměnu mrtvých kořenů na minerály a sacharidy. Tyto prvky jsou důležitým zdrojem živin jak pro rostliny tak pro užitečnou mikroflóru v substrátu.

Podpořte kořeny

Ideálním doplňkem při pěstování s CANNA TERRA je právě RHIZOTONIC – účinný kořenový stimulátor založený na rostlinném základě. Umožňuje mimožádný růst kořenů a tím napomáhá rostlinám k rychlejšímu zakořenění a vývoji. RHIZOTONIC je neocnitelným produktem pro řízky a neduživé rostliny, které se špatně vyvíjely po nevhodném zacházení.

Přidejte živiny a stimulanty pro mohutné květy

CANNA PK 13/14 je čistá, rychle vstřebatelná směr fosforu a draslíku, která se často přidává v průběhu květu. Rostliny v období květu mají větší potřebu forforu (P) a draslíku (K) a dodání PK 13/14 může navýšit hmotnost úrody.

Abyste získali maximální možný užitek ze suplementace PK, použijte ho společně s CANNABOOST Accelerator, který boostuje metabolismus rostliny a stimuluje ji k vyšším výkonům.

Štítky :